Bine ati venit | Despre noi | Istoric | Profil | InfrastructuraObiective & Strategii 
 
PROFILUL DE PRODUCTIE

Profilul de productie ( fabricarea de carburanti si lubrifianti ) al Rafinariei Steaua Româna de-a lungul timpului a cunoscut transformari diverse.

În perioada interbelica rafinaria a cunoscut o dezvoltare impetuoasa si a dispus de tehnologii de avangarda, ceea ce i-a permis sa aiba un profil de productie diversificat, orientat cu precadere catre carburanti, uleiuri pentru motoare, uleiuri industriale si produse speciale .
Dupa al II - lea razboi mondial , nu s-a mai atins capacitatea antebelica de prelucrare a titeiului. Politica de investitii total dezavantajoasa rafinariei, nu a permis mentinerea sau modernizarea profilului de productie, situatie ce a condus la restrângerea sa, in special in cazul uleiurilor minerale fabricate prin procese poluante .

Astfel , s-a ajuns ca rafinaria sa dispuna de un profil de productie strict limitat de natura si calitatea titeiului si anume a titeiului de tip parafinos , iar produsele fabricate au avut un grad de prelucrare redus .

În prezent , prin privatizare , actionarul majoritar , printr-un management flexibil si eficient , a reevaluat profilul si structura productiei, propunându-si un program ambitios de dezvoltare si modernizare a rafinariei. Obiectivul este de a mentine si imbunatati pozitia organizatiei pe piata, in actuala conjunctura concurentiala, pentru produsele sale: solventi parafinosi, carburanti Diesel de tip EURO, combustibil de uz casnic si industrial de înalta calitate, parafina cu proprietati îmbunatatite si alte produse cerute de clienti .