Bine ati venit | Despre noi | Istoric | Profil | InfrastructuraObiective & Strategii 
 
INFRASTRUCTURA

Rafinaria este integrata in ansamblul rafinariilor din judetul Prahova si in sistemul de aprovizionare cu titei din schelele petroliere din zona.
Astfel, rafinaria poate fi aprovizionata cu titei pe calea ferata, cu cisterne, dispunand de rampa speciala de descarcare si prin conducta, din schelele petroliere limitrofe.
Rafinaria este legata de schelele petroliere Baicoi si Slobozia prin conducte, proprietatea Conpet Ploiesti,  ce au o lungime de 14,1 km. si un diametru de 150 mm.
Produsele fabricate in rafinarie pot fi livrate prin cisterne de cale ferata, cisterne auto si o parte (benzina de distilare primara si motorina comerciala) prin conducte proprietatea Petrotrans Ploiesti, fie in depozitele Petrotrans, fie direct la Petrobrazi (numai benzina de distilare primara). Conductele au o lungime de cca 30 km si un diametru de 150 mm.
Rafinaria dispune de spatii de depozitare, pe categorii de produse, care pot conserva cantitatea si calitatea produselor. Aceste spatii de depozitare acopera o capacitate de peste 90.000 tone. Totodata, are mijloace de transport spre rampele de incarcare pentru expedierea pe calea ferata si auto. Rampele sunt prevazute cu sisteme de cantarire automate si semiautomate.
Pentru livrarea pe cale ferata, rafinaria dispune de un sistem propriu de cale ferata uzinala, care consta in trei locomotive, personal calificat si vagoane cisterna proprietate, cu o capacitate totala de cca 350 tone (14 vagoane cisterna pe doua si patru osii).
Tot in cadrul sectorului de transport este inclus si parcul auto, care este dotat cu toata gama de mijloace auto, inclusiv cisterne de mare capacitate. Sectorul asigura indeplinirea nevoilor proprii ale rafinariei si poate oferi servicii de transport pentru terti, prin intermediul camioanelor cisterna sau al altor tipuri de vehicule.